• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
main logo

Taste of Athens: The World's Greatest Food Festival in Athens

  • ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • Συχνές Ερωτήσεις
  • Chefs
  • Εστιατόρια
  • Πρόγραμμα

  • STAY TUNED
  • EN

CHEFS

Διακεκριμένοι και ξεχωριστοί, οι κορυφαίοι σεφ της Αθήνας συναντήθηκαν όλοι στο Taste of Athens και μαγείρεψαν για όλους εμάς!

ΝΙΚΟΣ ΒΟΡΓΙΑΣ

QUICK FACTS

Alficon

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΝΙΚΟΣ ΒΟΡΓΙΑΣ

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ελλάδα και με ρίζες από Κεφαλονιά, ο Νίκος από μικρή ηλικία απέκτησε το μικρόβιο της μαγειρικής. Γνωρίζοντας πόσο δύσκολος είναι ο δρόμος της μαγειρικής, αποφάσισε να το σπουδάσει στο Alpine Center. Ξεκίνησε το όνειρο του εργάζοντας στην Βαρκελώνη, στο καταξιωμένο εστιατόριο Moments, βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin. Συνέχισε το ταξίδι του στο Λονδίνο που δούλεψε σε ένα από τα εστιατόρια του Jason Atherton (Social Eating House), και αυτό βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin. Μετέπειτα, βρέθηκε δίπλα στον αγαπημένο του chef Daniel Boulud, στο Mandarin Oriental Hyde Park. Η συνεχής αναζήτηση για νέα μαγειρικά ερεθίσματα, το πάθος και η αγάπη του για την ελληνική κουζίνα τον κατέστησαν ικανό, το 2018, έχοντας στο πλευρό του ως συνεργάτη και πολύ καλό του φίλο Έλβι Δημήτρη Ζύμπα, να αναλάβουν μαζί την υλοποίηση ενός πραγματικού γαστρονομικού προορισμού με το όνομα Alficon. Το Alficon του οποίου η ονομασία προέρχεται από το κρίθινο αλεύρι (άλφι), βρίσκεται στην περιοχή του Παγκρατίου και σας ταξιδεύει με γεύσεις εμπνευσμένες από όλη την Ελλάδα.

ΕΛΒΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΥΜΠΑ

QUICK FACTS

Alficon

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΛΒΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΥΜΠΑ

Με την πρώτη του επαφή με κουζίνα να είναι το μακρινό 2008, ο Έλβι-Δημήτρης είδε έναν νέο κόσμο να ανοίγεται μπροστά του. Αρχικά σπούδασε στην Αθήνα και έπειτα στην Γαλλία, στην σχολή Ferrandi, όπου πείστηκε ότι έχει ακολουθήσει τον σωστό δρόμο. Η πολυετής εμπειρία του σε βραβευμένα εστιατόρια της Αθήνας, καθώς και η επαφή του με τη φιλοσοφία των René Redzepi και Kristian Baumann στο 108 της Κοπεγχάγης ήταν η κινητήριος δύναμη που τον ώθησε να ξεκινήσει το δικό του εγχείρημα, το Αλφicon, που πλέον βρίσκεται στον οδηγό της Michelin.

ΘΑΝΟΣ ΦΕΣΚΟΣ

QUICK FACTS

Delta

ΘΑΝΟΣ ΦΕΣΚΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ

QUICK FACTS

Delta

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ

Κλεομένης Ζουρνατζής

QUICK FACTS

Gastone

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κλεομένης Ζουρνατζής

Τελειώνοντας τη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων της Αναβύσσου, έκανε πρακτική σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας, όπως το «Χανδρής» και το «Πεντελικόν», στο οποίο παρέμεινε για δύο χρόνια. Διανύοντας μία δεκαετία σε νευραλγικές θέσεις ελληνικών εστιατορίων, όπως τα «Multi Culti», «Nammos» και «Coo» στη Μύκονο, ξεκινά τη δραστηριοποίησή του στο private cheffing. Αρχές του 2007 φεύγει για το Βερολίνο και ξεκινά τη συνεργασία του με το εστιατόριο «LUTTER UND WEGNER» με αυστριακή κουζίνα. Ένα χρόνο μετά, μαγεύεται από την αλσατική κουζίνα του βραβευμένου με ένα αστέρι Michelin «RENGER PATZSCH» και γίνεται μέρος της ομάδας του. Το 2009 επιστρέφει στην Αθήνα και ανοίγει το «Cucina Povera», το πρώτο του εστιατόριο, μαζί με τον sommelier Γιάννη Καϋμενάκη. Το 2014 ανοίγει το εστιατόριο «Cookoοvaya» στην περιοχή του Χίλτον, ως συνιδιοκτήτης με άλλους 5 chef, με τους οποίους 4 χρόνια μετά αποφασίζουν να δημιουργήσουν το «Hoocut», που μας σύστησε το αληθινό σουβλάκι από την αρχή: με χειροποίητη πίτα, πρώτες ύλες κορυφαίας ποιότητας σε κρέας-λαχανικά-μυρωδικά, σημασία στις κοπές, τεχνικές και μαγειρική σκέψη. Στο φετινό Taste of Athens, τον συναντάμε με το καινούργιο του εγχείρημα, το Γκαστόνε, που συστήνεται ως ελληνικό casual diner. Ή, πιο ορθά, ως ένα υβριδικό εστιατόριο που συνδυάζει την αυθεντική χασαποταβέρνα με τις γεύσεις των 90s και το cocktail bar με κλασικά ως επί το πλείστον ποτά και ιδιαίτερη έμφαση στα ελληνικά κρασιά. Η καρδιά της τυχερής πάπιας χτυπά στο κέντρο του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας, σε ένα νεοκλασικό κτίριο του 19ου αιώνα. Στο Γκαστόνε έρχεσαι όπως είσαι και το ζεις, όπως το ονειρεύεσαι! Έχει δηλώσει: « Τα εστιατόρια είναι τόπος φιλοξενίας. Εμείς οι νεομάγειρες τα έχουμε κάνει τόπο μαγειρικής. Γιατί αισθανόμαστε την ανάγκη να είμαστε εμείς πρωταγωνιστές -και εκεί είναι το λάθος. Πρωταγωνιστής είναι ο φιλοξενούμενος. Ο μάγειρας πρέπει να μπαίνει στη δική του ανάγκη, να τον τρέφει σύμφωνα με αυτήν».

Luca Piscazzi

QUICK FACTS

Pelagos

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Luca Piscazzi

Γεννημένος στη Ρώμη, ο chef Luca Piscazzi ήξερε ότι ήθελε να γίνει chef από παιδί, όταν ξεκίνησε να βοηθά τη γιαγιά του στην κουζίνα. Χαμηλών τόνων, αλλά και καινοτόμος που του αρέσει να πειραματίζεται, ο Luca εστιάζει στην ανάδειξη της πλούσιας γεύσης, των αρωμάτων και των διαφορετικών υφών των εποχιακών συστατικών, διασφαλίζοντας παράλληλα πως οι επισκέπτες του αναγνωρίζουν αμέσως αυτό που γεύονται και βρίσκεται στο πιάτο τους.

HERVE PRONZATO

QUICK FACTS

Herve

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

HERVE PRONZATO

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Παρίσι, η φήμη του σεφ Herve προηγείται. Έχοντας εργαστεί σε μερικά από τα κορυφαία high-end ξενοδοχεία και εστιατόρια σε Ελλάδα και εξωτερικό ως executive chef (Hytra, Intercontinental Athens, Σπονδή, Danai Beach Resort and Villas, σε Ηνωμένο Βασίλειο, Μέση Ανατολή, Μαλαισία), ο σεφ επέστρεψε στην αγαπημένη του πόλη για να παρουσιάσει τη δική του ματιά στη σύγχρονη γαστρονομία. Μέσα από το εγχείρημά του στο εστιατόριο Herve, ο σεφ παρουσιάζει το γαστρονομικό ταξίδι της ζωής του σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία. Τα μόττο του για του καλεσμένους του: #expecttheunexpected #blessed #grateful.

Παύλος Κυριάκης

QUICK FACTS

The Zillers Roof Garden

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παύλος Κυριάκης

Στο The Zillers Roof Garden, ο Executive Chef του εστιατορίου, Παύλος Κυριάκης ξετυλίγει μια μοναδική γευστική εμπειρία αναδεικνύοντας την Ελληνική και τη Μεσογειακή κουζίνα. Το πάθος του για τη μαγειρική είναι εμφανές σε κάθε πιάτο που δημιουργεί. Η εμπειρία του μιλάει από μόνη της, καθώς έχει εργαστεί σε βραβευμένα εστιατόρια Michelin, όπως η Spondi στην Αθήνα, το Benu στο Σαν Φρανσίσκο και το Azurmendi στο Μπιλμπάο. Μετά από 4 χρόνια ανοδικής πορείας στο νησί της Σαντορίνης, έχει κερδίσει πολλά βραβεία FNL και Τoque D'or για αρκετά συνεχόμενα χρόνια. Η δέσμευση του σεφ Kυριάκη για γαστρονομικά ταξίδια έχει ως αποτέλεσμα τη διοργάνωση εντυπωσιακών event, όπως το φημισμένο δείπνο Four Hands

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

TASTE PASS

Θέλεις ένα απλό εισιτήριο, χωρίς πολλά-πολλά; Αυτό είναι!

ΤΙΜΗ

12€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Γενική είσοδο στο Φεστιβάλ στην ενότητα Lunch ή Dinner

Κουπόνι 3€

Πρόσβαση σε Taste Theatre, Entertainment Stage, Kids Zone και Branded Experiences

ΚΑΝΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ALL DAY PASS

Θέλεις ευελιξία στις ώρες ή να είσαι μαζί μας και για μεσημεριανό και για βραδινό; Κι εμείς!

ΤΙΜΗ

18€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Γενική είσοδο στο Φεστιβάλ και για τις 2 ενότητες – Lunch και Dinner

Κουπόνι 6€

Πρόσβαση σε Taste Theatre, Entertainment Stage, Kids Zone και Branded Experiences

ΚΑΝΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

VIP PASS

Ένα πάσο για όσους θέλουν να απολαμβάνουν το γεύμα τους… με το παραπάνω.

ΤΙΜΗ

35€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Είσοδο στο Φεστιβάλ & στο Aegean VIP Lounge

Welcome treat & drink

Κουπόνι 9€

Πρόσβαση σε Taste Theatre, Entertainment Stage Kids Zone και Branded Experiences

ΚΑΝΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ
ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

SIGN UP

Κάνε εγγραφή στο newsletter και πάρε πρώτος «μυρωδιά» για το επόμενο Taste of Athens!

Η TOPOSOPHY Limited είναι η υπεύθυνη επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων που συλλέγουμε. Πατήστε Unsubscribe στο email που θα λάβετε, εάν επιθυμείτε να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας ή να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας, όπως περιγράφονται στην Πολιτική Απορρήτου και την Πολιτική Cookies.

FOLLOW US

taste of Athens follow us 1
taste of Athens follow us 12
taste of Athens follow us 2
taste of Athens follow us 3
taste of Athens follow us 4
taste of Athens follow us 5
taste of Athens follow us 6
taste of Athens follow us 7
taste of Athens follow us 8
taste of Athens follow us 9
taste of Athens follow us 10
taste of Athens follow us 11
REFRESH

Υπό την Αιγίδα:

ministry of tourism logo
city of Athens logo

Χορηγοί Διοργάνωσης:

Official Welcome
Sponsor

Οfficial Payment
Sponsor

Οfficial Appliances
Sponsor

Οfficial Ingredients
Sponsor

VIP Lounge
Sponsor

main logo

Copyright © 2022 Taste Festivals Limited, International Management Group (UK) Limited

Συνεργάτες / Συχνές Ερωτήσεις
Πολιτική Απορρήτου / Όροι Χρήσης / Όροι Εισιτηρίων / Πολιτική Cookies